image

Nieuwe directeur / eigenaar Van Gent Lease

Per 1 februari 2024 is Dirk Gaasbeek aangetreden als nieuwe directeur/eigenaar bij Van Gent Lease B.V. Dirk is 18 jaar werkzaam geweest bij LeasePlan Nederland en heeft daar vele verschillende functies bekleed, onder andere in de Directie. Hij is woonachtig in Veenendaal en dus bekend met de regio waar hij mooie groeikansen ziet voor Van Gent Lease.

“Ik ben enorm blij met de kans die ik krijg om te mogen ondernemen in de voor mij zo bekende leasebranche”, vertelt Dirk Gaasbeek. “De gesprekken die we hebben gevoerd geven mij het vertrouwen in een mooie samenwerking. De kernwaarden van Van Gent Lease om relatiegericht en op de lange termijn zaken te doen spreken mij enorm aan. Van Gent Lease biedt een unieke propositie aan de lokale ondernemer, wat verklaart waarom er nagenoeg géén verloop zit in het klantenbestand. Ik zie er daarom enorm naar uit om samen met het team Van Gent Lease de volgende stappen te mogen gaan zetten!”

Van Gent Lease is in 2016 opgericht door Jacco, Gilbert en Diderik van Gent en richt zich op de lokale markt van ZZP tot MKB en wagenparken van 1 tot 100 auto's. Na de eerste jaren ‘onder de vleugels’ van Alcredis, is Van Gent Lease vanaf 2021 volledig zelfstandig doorgegroeid als merkonafhankelijke leasemaatschappij voor zakelijke klanten. Van Gent Lease richt zich op Operational Lease en zakelijke klanten kunnen bij hen terecht voor alle merken. Zowel voor personenauto’s als voor bedrijfswagens.

“We hebben gezonde ambities om op de lokale markt verder te groeien. Hier hoort een algemeen directeur bij die zich volledig kan richten op alleen Van Gent Lease en die de kennis en ervaring in huis heeft om samen met ons deze ambities te gaan realiseren.”, aldus Diderik van Gent. Met Dirk hebben we de juiste man gevonden! En zelf blijf ik zeker betrokken bij Van Gent lease in een commerciële rol.”. Naast zijn functie als algemeen directeur wordt Dirk ook mede-eigenaar van Van Gent Lease.

Van Gent Lease is ontstaan uit het autobedrijf Van Gent met Toyota dealerschappen in Amersfoort, Ede, Naarden, Hilversum en Veenendaal. Inmiddels staat Van Gent Lease volledig ‘op eigen benen’ en opereert het zelfstandig. Dirk Gaasbeek treedt alleen toe als aandeelhouder in Van Gent Lease en niet in het autobedrijf.