image

Financial lease

Zakelijk een auto of bedrijfswagen rijden, waarvan je zelf eigenaar bent? Dat kan met financial lease. Je rijdt al een auto zonder direct een grote investering te doen, want je betaalt de investering in termijnen. Bekijk de mogelijkheden van Financial lease bij Van Gent Lease.

Wat is financial lease?

Financial Lease is een leasevorm waarbij je een auto rijdt en de in termijnen afbetaalt. Het grote voordeel is dan ook dat je snel een auto kunt rijden zonder direct een grote een investering te doen. Aan het einde van het contract ben je eigenaar geworden van de auto of bedrijfswagen.

Financial lease auto

Financial lease is een leasevorm die verschillende voordelen met zich meebrengt. Het grote verschil ten opzichte van operational lease is dat je bij einde contract eigenaar bent van de leaseauto, mits deze volledig is afbetaald. Is de auto nog niet afbetaald dan kun je ervoor kiezen het restbedrag te voldoen om alsnog eigenaar van de auto te worden.

Voordelen financial lease:

Hoe werkt financial lease?

Financial Lease is de meest eenvoudige leasevorm, want je betaalt alleen voor de auto. Het maandelijkse leasetarief is afhankelijk van de auto die je rijdt, de contractduur en de rente die van toepassing is.

Bij financial lease ben je economisch eigenaar van de lease auto. Dit houdt in dat je zelf verantwoordelijk bent voor de verzekering, wegenbelasting en het onderhoud van de leaseauto. Als ondernemen kan je gedurende het contract profiteren van fiscale voordelen, waaronder versneld afschrijven, investeringsaftrek of milieu investeringsaftrek bij lease van een elektrische- of waterstofauto’s. Vraag jouw boekhouder naar de details.

Onbezorgd op weg met financial lease

Financial lease kan financieel aantrekkelijk zijn voor de zzp’er of mkb'er. Vooraf hoef je geen grote investering te doen, maar je betaalt de financial lease auto af gedurende een langere periode. Zo houd je financiële middelen beschikbaar om te investeren en rij je een representatieve auto!

Benieuwd naar de mogelijkheden van financial lease voor jouw bedrijf? Wij geven je graag een passend advies en helpen je graag verder. Neem contact met ons op!

Meer weten?

Wil je meer weten over deze vorm van leasen of wil je graag een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Team-Member

Christine van Kruistum

Accountmanager zakelijk