Loo van Eck

Loo van Eck

De bewuste keuze voor Van Gent Lease

De auto’s met het logo van Loo van Eck zijn een bekende verschijning in Ede en omstreken. Het communicatiebedrijf ging zo’n 8 jaar geleden in zee met Van Gent Lease en tot de dag van vandaag is er een nauwe samenwerking. “De relatie met Toyota en Van Gent bestaat zelfs al veel langer, misschien al wel 20 jaar, maar dat was voor mijn tijd,” zegt HR-medewerker Eveline van de Heg. “We zijn erg blij met hun service. Zo kunnen onze medewerkers één keer per maand gratis hun auto laten wassen bij Van Gent.” Lachend: “Veel collega’s blijven er ook graag even werken terwijl het onderhoud wordt gedaan. De koffie schijnt er namelijk erg lekker te zijn!”

Groeiende samenwerking 

De samenwerking is met de jaren gegroeid, vertelt Eveline. “Toen ik 9 jaar geleden in dienst kwam bij Loo van Eck kochten wij nog zelf de auto’s. Die werden onderhouden bij Van Gent. Later zijn we een leaseconstructie met hen aangegaan. Dat scheelt ons ontzettend veel tijd.” 

Sindsdien ligt de facturatie bij Van Gent Lease en kunnen de medewerkers hun vragen en problemen direct bij de garage neerleggen. “Of ze nu een boete hebben gekregen of schade hebben gereden”. Met een wagenpark van inmiddels 45 auto’s betekent dat een flinke tijdsbesparing voor Loo van Eck. “In het geval van schade is dat voordeel nog groter!” zegt ze. “Dan zit je met formulieren die ingevuld moeten worden, het contact met de verzekeraar… dat lost Van Gent Lease nu voor ons op.”

In de dagelijkse gang van zaken zijn dan ook korte lijntjes tussen Van Gent Lease en Loo van Eck ontstaan. Daarnaast wordt er regelmatig ingecheckt: twee keer per jaar gaan Loo van Eck en Geert-Jan van Van Gent Lease samen om tafel om het wagenpark door te spreken. Hoeveel gaat er de komende tijd gereden worden? En wat is daarvoor nodig? Eveline: “Dat is voor ons een mooi moment om af te stemmen en zo komen we nooit voor verrassingen te staan.’’

Alle automerken

Loo van Eck heeft ooit een bewuste keuze gemaakt voor een wagenpark vol hybride Toyota’s. “We hebben de keuze gemaakt voor de Aygo, Yaris en Corolla. Welk model een medewerker rijdt, is afhankelijk van diens functie.” De keuze voor Toyota heeft uniformiteit gebracht: iedereen rijdt nu in een herkenbare Toyota met het magenta Loo van Eck-logo erop. Dat was niet alleen een esthetische keuze, maar ook een strategische: “Het is nu gemakkelijker om een auto door te schuiven als iemand doorstroomt naar een andere functie of uit dienst gaat.”

Eveline ziet het wagenpark uitbreiden, maar ook veranderen naar meer elektrische modellen. “We willen echt doorgaan met verduurzamen. Zo gaat een collega binnenkort een elektrische Renault rijden, om te testen of dat wat is. Wanneer we verder groeien, willen we op die elektrificatie gaan zitten. Bij Van Gent Lease kunnen wij terecht voor alle merken en zo houden wij toch één aanspreekpunt. Voor ons perfect!’’

Ontdek de mogelijkheden

Wil je meer weten over de leasemogelijkheden voor jouw bedrijf? Wij helpen je graag verder met een vrijblijvend advies.

Team-Member

Christine van Kruistum

Accountmanager zakelijk

Team-Member

Geert-Jan van Woesik

Accountmanager zakelijk