Adapcare

Adapcare

Meedenken in het DNA

Het kantoor van Adapcare in Ede is een open ruimte met veel groen. Dat past bij het bedrijf, blijkt later. Jessica Methorst, teamleider HR bij Adapcare vertelt: “Wij maken een ECD (Elektronisch Cliënten Dossier - red.) voor de zorg. De mensen die hier werken willen dan ook écht een steentje bijdragen aan een betere wereld. Daarom werken we graag samen met Van Gent Lease, een partij die lokaal is en die meedenkt over het verduurzamen van ons wagenpark.”

Lokaal bijdragen

Duurzaamheid leeft bij Adapcare. “De collega’s denken erover na: er worden bijvoorbeeld nauwelijks plastic boterhamzakjes gebruikt voor de lunch. Mensen gebruiken herbruikbare bakjes en zakjes”, aldus Jessica. Ze vervolgt: “Dat betekent dat je als bedrijf ook passende keuzes moet maken.”

Van Gent Lease is als lokale partner het schoolvoorbeeld van zo’n passende keuze. Adapcare wil graag lokaal kunnen bijdragen, vertelt Jessica. “Van Gent Lease is voor ons heel dichtbij; ze zijn een lokaal aanspreekpunt. Het mooie is dat ze heel flexibel zijn in de samenwerking. Als wij snel een tijdelijke auto nodig hebben is deze in no-time geregeld. En onze collega’s uit Heerenveen of Goes kunnen met hun leaseauto ook gewoon bij een garage in de buurt terecht.”

Samen optrekken

Eén van de meest positieve punten van Van Gent Lease vindt Jessica de bereidheid om mee te denken. Een voorbeeld: “Met oud en nieuw wilde ik de auto niet in een straat laten staan waar vuurwerk werd afgestoken. We mogen hem dan gewoon bij Van Gent Lease op het parkeerterrein zetten, en de dag erna komen ze hem nog terugbrengen ook.” Stelt een collega een vraag over de leaseauto waar Jessica zelf niet uitkomt, dan krijgt ze steevast van Geert-Jan van Van Gent Lease de reactie “geef je collega mijn telefoonnummer maar even, dan help ik diegene verder.”

Ook in de offerte-onderhandeling kon Adapcare samen met Van Gent Lease optrekken. “We wilden minder variabelen hanteren, maar wel zorgen dat de collega’s voldoende keuze hielden qua leaseauto. De persoonlijke situatie van de collega speelde daarin ook een rol. Van Gent Lease denkt dan mee, als een stuk service.” Er zijn veel mogelijkheden, ook qua automerken. “Onder de 18 auto’s die wij bij Van Gent Lease in ons wagenpark hebben, zit onder andere een Tesla, een Skoda en een Volkswagen. Ze kijken daarin objectief mee en sturen niet op bijvoorbeeld Toyota, het huismerk van hun eigen dealerbedrijf.

Duurzaamheid tot in de details

In de toekomst zal het duurzaamheidsvraagstuk nog meer gaan spelen, zeggen Jessica en Geert-Jan allebei. Adapcare en Van Gent Lease blijven dan ook in ontwikkeling. “Er verandert veel,” zegt Jessica, “Al binnen afzienbare tijd moeten alle zakelijke auto’s bijvoorbeeld elektrisch zijn. Daar zijn we nu al mee bezig.” 

Naast het beleid en de regels zit de duurzaamheid hem ook in de details, vertelt ze. “Als een medewerker een nieuwe auto van Van Gent Lease krijgt, staat er niet de standaard fles wijn op de bijrijdersstoel, maar een leuk pakket van de stichting Geldersch Landschap & Kastelen, met een bon voor bijvoorbeeld een themawandeling of een thee-arrangement. Een superleuk maatschappelijk cadeau, dat echt van deze tijd is.”

Met de neuzen dezelfde kant op

Kortom, twee bedrijven die prettig samenwerken, omdat ze met de neuzen dezelfde kant op staan. Jessica: “Ze bieden goede service, zijn heel persoonlijk en ze zijn altijd bereid om met je mee te denken. Ik ben blij dat we destijds de keuze hebben gemaakt om de samenwerking met Van Gent Lease te vergroten!”

Ontdek de mogelijkheden

Wil je meer weten over de leasemogelijkheden voor jouw bedrijf? Wij helpen je graag verder met een vrijblijvend advies.

Team-Member

Christine van Kruistum

Accountmanager zakelijk

Team-Member

Geert-Jan van Woesik

Accountmanager zakelijk