Duurzaam, zuinig en bewust leasen: de uitblinkers

Ondanks dat sommigen het nog steeds ontkennen is de opwarming van de aarde en de klimaatverandering in het algemeen, wel degelijk een steeds groter wordend vraagstuk.

Het is niet voor niets dat veel (lease)rijders steeds bewuster kiezen als het aankomt op het verbruik en de uitstoot van hun auto.

Om die keuze wat eenvoudiger te maken, hebben we, onderverdeeld in drie klassen (klein, middel en groot), een aantal zuinige en duurzame leaseauto’s op een rij gezet:

Op de kleintjes letten

Neem bijvoorbeeld de Fiat 500 0.9 TwinAir. Die beschikt vanzelfsprekend over een A-label, houdt zijn CO2-uitstoot onder de 100g/km en verbruikt gemiddeld iedere 17 kilometer een litertje benzine. Stijlvol én zuinig, dus. Een perfecte auto voor de modebewuste bestuurder.

Geen fan van het Turijnse autobedrijf? Dan kunt u het wellicht beter bij de Japanners van Toyota zoeken, die met de Yaris Hybrid een ultrazuinig alternatief bieden. De Yaris Hybrid laadt on the road op, wat betekent dat u in de praktijk zo’n 50% van de tijd elektrisch kunt rijden. Bovendien heeft de Yaris een tijdje terug een nog sportiever uiterlijk gekregen. Het oog wil tenslotte ook wat…

En dan, tot slot, uit hetzelfde continent: de Kia Picanto 1.0 CVVT. Deze Koreaansse hatchback rijdt gemiddeld zo’n 1 op 17 en is met zijn 830 kilogram de lichtste van het stel. Het is waarschijnlijk ook de meest eenvoudige auto van de drie, maar voor wie niet al te veel poespas hoeft en simpelweg zuinig van A naar B wil, is het een meer dan geschikt exemplaar.

Peugeot 308 Blue Lease 1.2

Van middelbare grootte

Ook wanneer je wat meer ruimte nodig hebt, zijn er natuurlijk voldoende zuinige opties op de markt. Wat dacht je van de Hyundai IONIQ iMotion 1.6 GDSl? Een hele stijlvolle vijfdeurs, die ook nog eens hybride is én een bijzonder laag verbruik van slechts 1 op 17,9 heeft. Dat A-label is dan ook dik verdiend.

Liever een Franse bolide? Kijk dan eens naar de Peugeot 308 Bluelease 1.2. Dat lijkt misschien weinig voor een auto van deze grootte, maar dankzij zijn compactheid en relatief lage gewicht, merk je er eigenlijk niets van. Met een verbruik van zo’n 1 op 15 past-ie dan ook prima in dit rijtje.

Welke auto ook goed in dit rijtje past, is de Opel Astra 1.0T. Hij draagt een B-label, dat wel, maar met een gemiddeld verbruik van een kleine 6,3 liter per 100 kilometer, behoort de Duitse hatchback zeker bij de zuinigere van het stel. En, meer dan de twee voorgaande modellen, ziet de Astra er wel lekker extra uit: kijk maar eens naar die fraaie lijnen en dito verlichting. Een zuinige auto voor mensen met smaak.

Lexus IS 300h

Groot, maar bewust

Wil je echter met het hele gezin erop uittrekken, dan kun je wellicht wat meer ruimte en comfort gebruiken. Lexus zag dat ook en kwam daarom met twee hele fraaie, ruime alternatieven.

Om te beginnen, de IS 300h: een stijlvolle – kijk die voorkant maar eens! – familieauto met zowel een benzinemotor als een elektrische motor, die zichzelf (net als bijvoorbeeld de Yaris Hybrid) onderweg oplaadt. Met een gecombineerde CO2-uitstoot van slechts 150g/km, rijd je niet alleen heel stijlvol, maar ook nog eens erg bewust.

Dan de ES 300h, het wat minder spannende, maar iets beter uitgeruste broertje van de IS 300h. De verschillen tussen de twee – allebei hybride – zijn niet heel groot en zitten ‘m vooral in kleine dingen, zoals de inhoud van de achterbak en de ruimte binnenin. Gelukkig kun je bij Van Gent Lease altijd even uitgebreid proefrijden om erachter te komen welke van de twee je voorkeur heeft.

We sluiten deze categorie af met een auto van een heel ander kaliber. Waar Lexus zich voornamelijk op het luxueuzere segment richt, zit Skoda in een iets andere categorie. De Skoda Superb Combi 1.5 Greentech is een echte gezinsauto, die bovendien over flink wat pit beschikt. Hij verbruikt zo’n 5,3 liter per 100 kilometer en past, met een uitstoot van 164g/km, best in dit lijstje thuis. Een waardige afsluiter.

N.B. De genoemde verbruiks- en uitstootcijfers zijn afkomstig van www.werkelijkverbruik.nl.

Wilt u graag op maat gemaakt advies om erachter te komen wat voor u nu de beste keuze is? Neem dan contact op met Niels Hardeman, accountmanager zakelijk bij Van Gent Lease. Dat kan via dit formulier of via e-mail.

 

terug naar overzicht

Dit venster sluiten