De nieuwe Toyota Corolla: dé leaseauto van de komende jaren

De Toyota Corolla een stoffige auto voor stoffige mensen? Think again. Deze immer populaire hatchback heeft anno 2019 een flinke update gekregen. Geloof ons maar als we zeggen: in deze auto wilt u gezien worden.

Zuinig en stijlvol

Sterker nog: de Toyota Corolla 2019 wordt, als u het ons vraagt, een van dé leaseauto’s van de komende jaren. Aantrekkelijk geprijsd, aantrekkelijk gevormd en bovendien rijdt-ie, mede dankzij de 1.8 liter en nieuwe 2.0 liter hybride motor, ook nog eens weergaloos én zuinig. Wat wilt u nog meer?

Een flinke ontwikkeling

Stijlvolle LED-koplampen? Heeft-ie. Een parkeerhulpcamera? Zit erbij. Een sportieve (dubbele) uitlaat? Natuurlijk! Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar u moet het zelf maar beleven en bekijken. Dan kunt u gelijk eens kijken naar het opgeruimde dashboard, dat – net als vrijwel ieder aspect aan deze Corolla – een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Vlotte hybride

Maar goed, het sleutelwoord aan deze begeerlijke Toyota is natuurlijk: hybride. En die hybride motor is niet lullig, durven we wel te zeggen. De meest stevige uitvoering, die met een 2.0 Dynamic Force met 180 pk in minder dan 8 seconden naar 100 km/u trekt, is niet verkeerd, maar ook de 1.8-motor laat weinig te wensen over.

Daarnaast beschikt de Corolla, mede dankzij de multi-link achteras (die voor een auto van dit kaliber best uitzonderlijk is), over een geweldige wegligging. Tel daarbij de sportieve wielophanging op, de lage zitting en het goede zicht dat u als bestuurder heeft - en het rijplezier is compleet.

Toyota revancheert zich

Kortom: Toyota heeft zich aardig gerevancheerd met deze nieuwe uitvoering. Ook voor de zakelijke rijder (en diens directeur) is dit model een aantrekkelijke optie, niet in de laatste plaats vanwege de vrij lage bijtelling. Ook het verbruik, zo’n 4,3 liter per 100 kilometer en de relatief lage CO2-uitstoot van 98 gram per kilometer, moeten iedere bestuurder met een hart voor het milieu en de planeet ongetwijfeld aanspreken. Geen enkele reden dus om ‘m niét te proberen!

Dus bent u benieuwd naar de looks, het rijplezier en het leasebedrag van deze spiksplinternieuwe Toyota? Neem dan contact op met Niels Hardeman, accountmanager zakelijk van Van Gent Lease.

terug naar overzicht

Dit venster sluiten