Financial Lease

Financial Lease is eigenlijk de meest eenvoudige (en eenvoudig uit te leggen) manier van leasen. Afhankelijk van de auto die u kiest, hangt er een bepaald bedrag aan vast. Het maandbedrag is vervolgens afhankelijk van de hoeveelheid maanden waarvoor u het contract afsluit en de rente die hierbij komt kijken.

Betaal alléén voor de auto

U betaalt bij Financial Lease dan ook alleen voor de auto; rijdt u een keertje schade, moeten de banden vervangen worden of is er iets anders aan de hand waardoor de auto naar de garage moet, dan is dit niet bij het maandbedrag inbegrepen. Hier staat tegenover dat dit bedrag een stuk lager ligt dan bij bijvoorbeeld Operational Lease, waar dit soort zaken al in het bedrag zijn verrekend.

Verschil tussen Operational Lease en Financial Lease

Een (ander) voordeel aan Financial Lease, is dat de auto – mits volledig afbetaald – van u is. Is de auto nog niet afbetaald, dan kunt u ervoor kiezen om het restbedrag te voldoen om zo alsnog eigenaar van de auto te worden. Bij Operational Lease is dit niet mogelijk.

Auto overnemen? Dat kan!

Wilt u aan het einde van uw contract de auto niet kwijt? Wellicht omdat u het een prettige auto vindt of omdat u liever niet meer wil leasen? Dan kan dat, óók als het volledige bedrag nog niet is afgelost. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, dan vertellen we u graag meer.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze vorm van leasen of wilt u graag geadviseerd worden? Neem dan contact met ons op.